Kockázatok és mellékhatások ellen: NetIQ Access Manager

, Olvasó

A legfrissebb változat kockázatalapú hozzáférés-felügyeletet kínál, és egyszerűsíti a többfaktoros hitelesítési módszerek használatát.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a NetIQ Access Manager 4.3. A megoldás központosított hozzáférés-felügyeletet kínálva teszi egyszerűbbé és biztonságosabbá a webes alkalmazások elérését, emellett egypontos bejelentkezéssel segíti a felhasználókat. Az új kiadás lehetővé teszi a többfaktoros autentikációs módszerek használatát, illetve a kockázatok figyelembe vételét a hozzáférések kezelése során, ezzel pedig még nagyobb biztonságot kínál a vállalati adatok és erőforrások számára.NetIQ Access ManagerA felhasználói hozzáférések egyszerűsítéséről szóló videó megtekintéséhez kattintson a következő linkre: https://www.youtube.com/watch?v=cqn7HT5Xwmg


A vállalatok számára komoly kihívást jelent, hogy hatékonyan, naprakészen és biztonságosan kezeljék a felhasználói hozzáféréseket. Az Access Manager a legújabb igényeknek is megfelel, hiszen menedzselt és biztonságos kapcsolatot biztosít, naplózza a hozzáféréseket, és segíti a felhőalapú elérések kézben tartását, miközben a felhasználók számára is kényelmes használatot tesz lehetővé” – foglalta össze Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.


Az Access Manager segítségével a szervezetek egyszerűen biztosíthatnak biztonságos, egypontos bejelentkezésen (SSO) alapuló hozzáférést az alkalmazottak számára a webes alkalmazásokhoz. A legújabb kiadás több száz SaaS-alkalmazáshoz tartalmaz előre elkészített csatolót, így az újonnan bevezetett SaaS-alkalmazásoknál is gyorsan lehetővé teszi az egypontos bejelentkezés használatát.


A friss változat egy új, Analytics Server összetevőt is magában foglal, amely részletesebb elemzéssel és jelentéskészítéssel nyújt nagyobb rálátást a vállalatok számára a környezetre. Az eszköz az Identity Server és az Access Gateway komponensek által gyűjtött adatokra alapozva átfogó jelentéseket tud készíteni, és jól átlátható formában jeleníti meg az információkat többek között a felhasználói tevékenységekről, az alkalmazások elérésére vonatkozó tendenciákról, valamint a teljesítményről.


A szintén most debütáló Device Fingerprinting funkció révén az Access Manager képes megvizsgálni a hozzáféréshez használt eszközt és annak jellemzőit, például a hardverek, szoftverek és az operációs rendszer tulajdonságait, és ez alapján kockázati profilt hozzárendelni az adott eszközhöz. Ezáltal fejlettebb módon, a kockázatok értékelése mellett felügyelhetők a hozzáférések.


A friss verzió emellett az Advanced Authentication termékkel is szorosabb integrációt kínál, ami megkönnyíti a felhasználók felvételét az autentikációs rendszerekbe, és a korábbinál jóval több, erős hitelesítési technológia használatát támogatja.


Az Access Manager legújabb kiadása már elérhető. További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: https://www.netiq.com/hu-hu/products/access-manager/