Energiahatékonyság a szerverteremben

, Olvasó

A zöld szemlélet hatja át a többek között a Rittal szervezésében életre hívott konferenciát, a FITI-t. A szervezők idén a környezettudatos informatika kulcsszó alá rendezték az előadásaikat.

Az IT, az informatikai infrastruktúra kétségkívül az egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb energiafogyasztó egy cég életében. A berendezések üzemeltetéséhez szükséges energiafelhasználás azonban még így is töredéke csak annak, amennyit például egy helytelenül megtervezett, rosszul kiválasztott komponensekkel felszerelt szerverterem felemészt. Az előrelátó, pontos tervezés, a megfelelően megválasztott klimatizálás azonban nemcsak a költségeket csökkenti, hanem hozzájárul ahhoz is, hogy a környezetterhelés is alacsonyabb legyen.

Csökkenő környezetterhelés, csökkenő költségek

Az IT vezetők felelőssége ma már nem csupán a maximális rendelkezésre állás biztosítása. Az elvárás egyre inkább növekszik a környezettudatosság terén is. A tendencia világos: a fogyasztók egyre inkább előnyben részesítik azokat a termékeket és szolgáltatásokat, amelyek "zöld" szolgáltatótól vagy gyártótól érkeznek. A szemlélet egyre inkább teret nyer a "másik oldalon" is: a versenyben tehát azok állhatnak jobban helyt, akik megfelelő figyelmet fordítanak környezettudatosságukra.

A zöld IT szakmai konferenciája: FITI 2008

A zöld szemlélet hatja át a többek között a Rittal szervezésében is életre hívott konferenciát, a FITI-t is. Idén a környezettudatos informatika kulcsszó alá rendeztük előadásainkat, amelyekre szeretettel hívjuk partnereinket!

A Rittal kültéri szekrénymegoldásait vonultatja fel elsőként, amelyek az internet- és TriplePlay szolgáltatások alapjai. Ezután az adatközpontok hűtési megoldásainak új irányait, a hidegfolyosós rendszert, valamint a folyadékhűtéses megoldásokat mutatja be - az energiahatékonyság szemszögéből. A felügyelet egy új fokát jelenti a CMC-TC monitoring rendszer, ennek működés közbeni változatát tekinthetik meg az érdelődők. A negyedik szekcióban a szervertermek fizikai biztonságát megvalósító Lampertz megoldásokat ismerhetik meg.